Corrigeren

Heb je een interessante tekst of een prachtig manuscript geschreven, maar twijfel je over de leesbaarheid ervan? Of struikel je over bepaalde spelling- en grammaticaregels? Ik kan je helpen.

Als je bezig bent met het schrijven van je verhaal, richt je je waarschijnlijk meer op de inhoud dan op de stijl en zijn foutjes zo gemaakt. Bij het corrigeren kijk ik met een frisse blik naar jouw tekst en vis alle spelling-, grammatica-, interpunctie-, tik- en taalfouten eruit. Ik kijk of de zinsopbouw logisch en kloppend is en of je tekst vlot leest.

 

Redigeren

Wil je dat ik kijk naar de structuur van je verhaal, de stijl, inhoud en opbouw? Dan kan ik je tekst redigeren. Ik herschrijf, speel en schuif met woorden, herstructureer zinnen en verbeter fouten; alles wat nodig is om je tekst beter, scherper en mooier te maken. Redactiewerk is uitgebreider en ingrijpender dan tekstcorrectie. Heb je slechts behoefte aan een controle? Dan kan ik je verhaal ook alleen corrigeren.

 

Manuscriptbeoordeling 

Heb je een manuscript geschreven? Voordat je het opstuurt naar een uitgever, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor manuscriptbeoordeling. Ik lees je manuscript grondig door en let daarbij op structuur en opbouw van het verhaal, taal en stijl, perspectief, plot en thematiek. Je krijgt vervolgens van mij een verslag met mijn bevindingen en adviezen om je boek nóg beter te maken.

 

 

Wil je meer weten of heb je interesse in een van mijn diensten? Stuur gerust een mailtje, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen!