Tekstcorrectie en -redactie:
VerhalenVerslinders is gek op taal! Heb je een tekst of manuscript geschreven, maar twijfel je over de leesbaarheid ervan? Of struikel je over bepaalde spelling- en grammaticaregels? Dan kan VerhalenVerslinders je hiermee helpen. Bij het corrigeren van een tekst kijk ik met name naar spelling, grammatica en taalfouten. Wil je graag feedback op de structuur van je verhaal, de stijl, inhoud en opbouw? Dan kan VerhalenVerslinders je tekst redigeren. Momenteel werk ik freelance als corrector en persklaarmaker voor verschillende uitgeverijen.

Wil je graag weten wat VerhalenVerslinders voor jou kan betekenen, of wil je meer informatie over bijvoorbeeld mijn werkwijze of tarieven? Stuur dan gerust een mailtje!

Recensies:

VerhalenVerslinders schrijft eerlijke en goed onderbouwde recensies over allerlei soorten kinderboeken, van prentenboek tot young adult-roman. Het informeren van de (toekomstige) lezer staat daarbij voorop. Ook leesbevordering is voor mij een belangrijk speerpunt: VerhalenVerslinders wil het liefst iedereen, groot of klein, aan het lezen krijgen! 

 

Artikelen over jeugdliteratuur en andere zaken:

Af en toe plaatst VerhalenVerslinders informatie over jeugdliteratuur en leesbevordering op de website. Over een bepaalde schrijver, een actueel thema of over nieuwe inzichten en onderzoeken. Naast de artikelen op deze website schrijf ik ook teksten in opdracht, bijvoorbeeld voor een blog, magazine of platform. Ben je op zoek naar een creatieve schrijver? Neem dan contact met me op voor meer informatie.

 

Projecten en workshops: 

Schrijven over kinderboeken is natuurlijk hartstikke leuk, maar veel kinderen raken pas écht enthousiast wanneer ze zelf ervaren hoe leuk boeken zijn. VerhalenVerslinders denkt na over projecten en ontwikkelt workshops voor kinderen van verschillende leeftijden, met als uitgangspunt jeugdliteratuur. Kinderen lezen, bekijken de illustraties, praten samen over het verhaal en gaan dan aan de slag met verwerkingsopdrachten.

Het toverwoord daarbij is verbeelding: door het doen van opdrachten in creatief schrijven, drama en illustreren/beeldende kunst leren kinderen hun fantasie de vrije loop te laten en hun eigen talenten te ontdekken. En, minstens zo belangrijk: ze leren hoe ontzettend leuk kinderboeken zijn, en dat je er héél veel te gekke dingen mee kunt doen!