· 

Recensie: Ik ben echt niet bang - Rick Meijer

Lana ziet het spookhuis dichterbij komen. Nog maar een paar stappen tot... Opeens wordt alles donker. Wat gebeurt er allemaal? En waar komen haar klasgenoten Jasmijn en Saar plotseling vandaan? Langzaam kruipt het kippenvel over Lana's armen heen. Dan gaan de deuren open...

 

Durf jij mee het spookhuis in? Maar pas op! Niets is wat het lijkt, als je door Lana's ogen kijkt.

 

Recensie:

Ik ben echt niet bang valt allereerst op door de vormgeving: prachtige diepe en donkere kleuren en bijzonder mooie, paginavullende illustraties. Het verhaal is op rijm geschreven, loopt soepel en is ook voor de kleinsten heel toegankelijk. Auteur Rick Meijer laat zien hoe je met angst om kunt gaan om het minder groot te maken en dat is voor veel kinderen een heel fijne en mooie boodschap. Tekst en beeld ondersteunen elkaar erg goed en dat maakt van Ik ben echt niet bang zeker een aanrader.

 

Leesadvies:

Ik ben echt niet bang is, door de zinnen op rijm, erg geschikt om voor te lezen aan kleuters. Ook voor beginnende lezers is het een fijn verhaal. Het onderwerp nodigt uit tot samen - thuis of in de klas - praten over angst en hoe je daarmee om kunt gaan. En als je uitgepraat bent, kun je nog lekker lang naar de schitterende en sfeervolle prenten blijven kijken.

 

Titel: Ik ben echt niet bang

Auteur: Rick Meijer

Illustrator: Esther Malaparte

Leeftijd: 5+

Uitgeverij: Volt, 2019

ISBN: 9789021418025

Reactie schrijven

Commentaren: 0