· 

Recensie: De boom met het oor - Annet Schaap & Philip Hopman

Midden in de stad, in het park, staat een boom die met gemak boven alle andere uittorent. Wat de mensen niet weten, maar de dieren wel, is dat in de stam van die boom, zo halverwege, een oor zit. Een oor dat echt luistert...

 

Recensie:

 Een kleine jongen komt uit school, vol van een verhaal. Maar zijn ouders zijn aan het werk en iedereen om hem heen heeft het te druk om naar hem te luisteren. Zelfs in het park heeft niemand tijd. Gelukkig is er de boom met het oor.

Annet Schaap en Philip Hopman hebben met De boom met het oor samen iets prachtigs neergezet: een bijzonder verhaal dat in feite commentaar geeft over het gebrek aan tijd en ruimte om écht naar elkaar te luisteren, zonder daarin belerend te worden. De schrijfstijl van Schaap is beeldend en kleurrijk, en de prenten van Hopman sluiten daar naadloos bij aan. Gedetailleerd en vol symboliek, om eindeloos naar te kijken. De boom met het oor is mooier dan mooi, met een belangrijke boodschap.

 

Leesadvies:

De boom met het oor kan voorgelezen worden aan kinderen vanaf een jaar of zes, zeven, maar is ook geweldig om op latere leeftijd zelf te lezen. Een lief, gevoelig en bij vlagen heel grappig verhaal over opgroeien, eenzaamheid en gehoord worden, met schitterende illustraties.

 

Titel: De boom met het oor

Auteur: Annet Schaap

Illustrator: Philip Hopman

Leeftijd: 7+

Uitgeverij: Querido, 2019

ISBN: 9789045122830

Reactie schrijven

Commentaren: 0