· 

Recensie: Haast - Stéphane Servant & Rébecca Dautremer

Ze noemden hem Haast, want hij was altijd op de vlucht.

Hij rende van 's ochtends tot 's avonds en stopte nooit.

Niet om te slapen, niet om te dromen, zelfs niet om lief te hebben.

Al honderd keer rende hij de wereld rond, maar zonder ooit iets te zien.

Tot hij op een dag Berg ontmoette...

 

Een poëtisch verhaal van Stéphane Servant over omgaan met de tijd.

Met prachtige illustraties van Rébecca Dautremer.

 

Recensie:

Haast is een prachtig boek in alle opzichten: zowel het verhaal als de illustraties zijn bijzonder. De filosofische tekst gaat over het omgaan met tijd, waarbij de personages Haast, Berg en Nu als metaforen moeten worden gezien. Het wordt allemaal op een poëtische manier verteld, waarbij de tekst wordt afgewisseld met paginagrote illustraties, vaak bladzijden achter elkaar. De sobere tekeningen bevatten weinig kleur en hebben iets surrealistisch en sprookjesachtigs, waarbij al het overdadige weg is gelaten. Zowel tekst als beeld zijn kunstzinnig en wonderschoon, hoewel niet altijd heel toegankelijk. 

 

Leesadvies:

Haast is, hoewel een prentenboek, niet per se geschikt voor jonge kinderen. Het verhaal en de illustraties zijn niet bepaald gemakkelijk. Oudere kinderen (vanaf de bovenbouw van de basisschool) en volwassenen die houden van filosoferen en nadenken over het leven, zullen dit pareltje wél kunnen waarderen en de schoonheid ervan absoluut op waarde kunnen schatten.

 

Titel: Haast

Auteur: Stéphane Servant

Illustrator: Rébecca Dautremer

Leeftijd: 9+

Uitgeverij: Davidsfonds Infodok, 2019

ISBN: 9789059089136

Reactie schrijven

Commentaren: 0