· 

Recensie: De Zwendelprins - Rima Orie

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis van de maharadja de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. 

 

Twintig jaar na de verdwijning van de Suryaanse kroonprins, verschijnt er een prins uit het koude en verre Fengart bij het paleis die beweert de kroonprins terug te kunnen vinden. Simrans verbazing is groot wanneer hij haar om een gunst vraagt die haar hele leven kan veranderen. Ze snakt er al van jongs af aan naar om de wereld buiten de paleismuren te ontdekken, maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

 

Recensie:

De Zwendelprins is een debuut van Nederlandse bodem: Rima Orie won de Moon YA Schrijfcontest. En wat een fijn debuut is dit: een avontuurlijk verhaal vol magie, liefde en spanning, met elementen uit de oriëntaalse en Scandinavische cultuur. 

De sterke vrouwelijke hoofdpersoon maakt een enorme ontwikkeling door, en ook de andere personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt, met veel diepgang. Het verhaal is soepel geschreven, met veel gedetailleerde, levendige beschrijvingen en geestige dialogen. 

De Zwendelprins is een fijne mix van magie en cultuur, een meeslepend verhaal dat de lezer meevoert en zal betoveren.

 

Leesadvies:

De Zwendelprins is een aanrader voor jongeren vanaf een jaar of vijftien, die houden van een spannend en origineel avonturenverhaal met een flinke scheut magie en een vleugje cultuur.

 

Titel: De Zwendelprins

Auteur: Rima Orie

Leeftijd: 15+

Uitgeverij: Moon, 2019

ISBN: 9789048846931

Reactie schrijven

Commentaren: 0