· 

Recensie: Hartenstorm - Annette Herzog & Katrine Clante

Viola is verliefd op Storm, en Storm op Viola, maar dat weten ze niet van elkaar. Twijfel houdt hen wakker: wat als hij voor een ander kiest? Wat als zij hem laat vallen? Ze zeggen de verkeerde dingen. En tot overmaat van ramp kust Storm het verkeerde meisje...

 

Het verhaal van Viola en Storm wordt twee keer verteld in dit omkeerboek. Een keer vanuit haar standpunt en een keer vanuit dat van hem. Zullen ze elkaar in het midden vinden?

 

Hartenstorm is een omkeerbaar stripverhaal over de allesverterende rollercoaster van verliefd zijn en liefdesverdriet.

 

Recensie:

Hartenstorm is een voor tieners erg aantrekkelijke graphic novel. Door het verhaal te vertellen vanuit twee perspectieven is het ontzettend herkenbaar voor zowel jongens als meiden. De illustraties sluiten hier perfect bij aan en geven subtiel het verschil in belevingswereld weer. Het verhaal wordt in een vlot tempo verteld. Soms worden gevoelens en emoties daardoor iets minder diepgaand beschreven dan had gemogen, maar het haalt de waarde van het boek absoluut niet naar beneden. Verliefdheid, dromen, onzekerheid, angst voor afwijzing; het komt allemaal voorbij en zal de meeste pubers (soms pijnlijk) bekend voorkomen. 

Hartenstorm kan daardoor zowel confronterend zijn als troost bieden. Het is een grappig, mooi verteld en realistisch verhaal. En door de er summier doorheen geweven feitjes nog leerzaam ook. 

 

Leesadvies:

Hartenstorm is geschikt voor jongens en meiden vanaf een jaar of dertien: laagdrempelig, herkenbaar en aantrekkelijk vormgegeven. aanrader!

 

Titel: Hartenstorm / Stormhart

Auteur: Annette Herzog

Illustraties: Katrine Clante en Rasmus Bregnhoi

Leeftijd: 13+

Uitgeverij: Querido, 2019

ISBN: 9789045123424

Reactie schrijven

Commentaren: 0