· 

Recensie: De wolf komt echt niet - Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Op de linkerpagina's van De wolf komt echt niet geeft moeder-konijn allerlei redenen waarom de wolf echt niet zal komen. De jagers hebben alle wolven gevangen, de mensen zullen alarm slaan als een wolf over straat loopt... Toch weigert het kleine konijntje te gaan slapen. Op de rechterpagina's valt te zien hoe een wolf alle verklaringen aan zijn laars lapt. Hij ontsnapt aan jagers en verstopt zich voor de mensen... Als het kleine konijntje uiteindelijk toch gaat slapen, wordt er op de deur geklopt. 

 

Recensie:

De wolf komt echt niet is een origineel en ingenieus bedacht prentenboek waarbij de illustraties iets anders vertellen dan de tekst. De geruststellende woorden van de moeder, die op de linkerpagina's het konijntje in slaap probeert te sussen, worden tegengesproken door de tekstloze rechterpagina's, waarop te zien is hoe de wolf tóch steeds dichterbij komt. Dit roept uiteraard een enorme spanning op, die gelukkig wat verzacht wordt door de lieve illustraties in rustige kleuren. De ontknoping is verrassend en onvoorspelbaar: blijkbaar is de lezer behoorlijk op het verkeerde been gezet!

Het spel en de schijnbare tegenstelling tussen tekst en beeld werkt ontzettend goed en maakt van De wolf komt echt niet een lief, origineel en humoristisch prentenboek.

 

Leesadvies:

De wolf komt echt niet is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Voorlezen, samen de spanning beleven en de mooie illustraties bekijken is absoluut een aanrader!

 

Titel: De wolf komt echt niet

Auteur: Myriam Ouyessad

Illustrator: Ronan Badel

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Gottmer, 2019

ISBN: 9789025770563

Reactie schrijven

Commentaren: 0