Recensie: Palmen op de Noordpool - Marc ter Horst & Wendy Panders

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen.

Het is een boek over schetende koeien en ronkende auto's. Over ruziënde wetenschappers en dappere uitvinders. Over schattige fluithazen en verwoestende orkanen. Over palmbomen en mammoeten, ijsbergen en vulkanen, dijken en windmolens... over jou en je toekomst. 

 

Recensie:

 In Palmen op de Noordpool wordt het ontstaan en de geschiedenis van de aarde omschreven. Klinkt behoorlijk omvangrijk, en het is dan ook een behoorlijk boek. Maar laat dat de jonge lezer vooral niet afschrikken: in heldere en toegankelijke taal worden de gevolgen van klimaatverandering voor natuur, mens en dier uitgelegd, plus onderzoeken en mogelijke maatregelen. Door de luchtige en humoristische schrijfstijl verveelt Palmen op de Noordpool geen moment: de doelgroep wordt op de juiste manier geprikkeld en in duidelijke taal geïnformeerd, zonder dat het overdreven versimpeld of betuttelend wordt. De prachtige illustraties passen perfect bij de tekst en zijn, naast mooi en grappig, ook ontzettend informatief. 

 

Leesadvies:

Palmen op de Noordpool is geschikt voor lezers vanaf een jaar of tien, en iedereen die meer wil weten over klimaatverandering. Het is een fijn geschreven en erg leerzaam boek dat veel meer doet dan enkel feitjes geven en écht aanzet tot nadenken.

 

Titel: Palmen op de Noordpool

Auteur: Marc ter Horst

Illustrator: Wendy Panders

Leeftijd: 10+

Uitgeverij: Gottmer, 2018

ISBN: 9789025768171

Reactie schrijven

Commentaren: 0