· 

Recensie: Anne Frank - Sveta Dorosheva & Maria Isabel Sánchez Vegara

Dit boek is onderdeel van de serie 'Van klein tot groots', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën. 

 

Anne Frank

(Frankfurt, 12 juni 1929 - Bergen-Belsen, februari 1945)

 

Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi's. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd ontdekt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf ze, slechts een paar weken voor het einde van de oorlog. Haar dagboek werd vertaald in meer dan 70 talen en geeft een stem aan meer dan een miljoen kinderen die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. 

 

Recensie:

 Anne Frank is het derde deel in de serie 'Van klein tot groots' en ook deze is weer schitterend. Het verhaal van Anne Frank wordt in grote lijnen verteld en dat maakt dit boek tot een perfecte eerste kennismaking voor jonge kinderen. De tekst is bondig en duidelijk, de grote illustraties zijn ronduit prachtig: zwart-wit, sober en sfeervol. Ze passen perfect bij het grimmige onderwerp en vergroten daarmee de impact van het verhaal. 

Achterin staat een biografie die het levensverhaal van Anne Frank iets uitgebreider verteld. 

Anne Frank is een toegankelijk en ontzettend mooi geillustreerd boekje over een meisje dat helaas nooit mocht opgroeien.

 

Leesadvies:

Anne Frank is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Het boek zal zeker ook oudere kinderen en volwassenen aanspreken, al is het alleen maar vanwege de illustraties.

Wat informatie betreft gaat het boek niet in op details, maar is het echt bedoeld als eerste kennismaking. Het vormt daardoor een heel goed uitgangspunt om samen met kinderen te lezen, te praten en na te denken over het schrijnende verhaal.

 

Titel: Anne Frank

Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara

Illustrator: Sveta Dorosheva

Leeftijd: 6+

Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2019

ISBN: 9789051166965

Reactie schrijven

Commentaren: 0