· 

Recensie: Zij en ik - Nic Stone

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt.

 

Courtney 'Coop' Cooper:

Gedumpt. Nog een keer. Normaal zou ik het niet erg vinden, maar op dit moment negeert mijn beste vriendin Jupiter Sanchez me om een of ander meisje te appen.

 

Rae Evelyn Chin:

Ik ben het 'nieuwe meisje', maar Jupiter en Courtney laten me voelen dat ik hier thuishoor. Ik wil hem kussen. En haar ook.

 

Jupiter 'Jupe' Charity-Sanchez:

Het enige wat erger is dan het verliezen van een meisje dat je liefhebt aan een jongen, is haar verliezen aan jouw jongen. Ik moet iets doen.

 

Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties is niets eenvoudig.

 

Recensie:

 Zij en ik van auteur Nic Stone is een romantisch en realistisch verhaal over de liefde en al het ingewikkelds dat daarbij komt kijken. Het boek bestaat uit drie delen, waarbij elk deel vanuit de ogen van één van de hoofdpersonages wordt verteld. Door de duidelijke verschillen in stijl en identiteit komt dit de diepgang van het verhaal ontzettend ten goede.

Voor jongeren die volop bezig zijn met het ontdekken van en worstelen met gevoelens over liefde en seksualiteit is dit een heel belangrijk boek. Thema's als jezelf ontdekken en leren kennen worden op een heel mooie manier behandelt, waarbij het idee dat iedereen anders is en niet in een hokje hoeft te passen prachtig is uitgewerkt. Het maakt Zij en ik tot een maatschappelijk boek met een belangrijke boodschap, maar vooral tot een fijn positief verhaal.

De schrijfstijl van Nic Stone is persoonlijk en intiem, maar vooral heerlijk luchtig.  Zij en ik is een verrassend verhaal vol liefde, diversiteit en humor.

 

Leesadvies:

Zij en ik is geschikt voor jongeren vanaf een jaar of vijftien. Verwacht een mooi klein verhaal dat lekker wegleest, met personages die je meteen in je hart sluit. 

 

Titel: Zij en ik

Auteur: Nic Stone

Leeftijd: 15+

Uitgeverij: Best of YA | Van Goor, 2018

ISBN: 9789000363902

Reactie schrijven

Commentaren: 0