· 

Recensie: Wat ik de bomen wil vertellen - Enzo Pérès-Labourdette

Ssst... Iedereen in het bos slaapt nog.

Iedereen, behalve één boompje en de ganzen.

'Ga je met ons mee?' gakken ze.

Boompje ontdekt een koude wereld waar de zon in de zomer niet ondergaat. 'Hallo, woont hier iemand?'

Samen met de dieren van het eiland geniet hij van de warmte. Maar dan smelt het ijs. 

 

Enzo Pérès-Labourdette reisde zelf naar Spitsbergen en verwonderde zich over de natuur van de Noordpool.

Hij zag ook hoe kwetsbaar die is.

Dat wil hij ons vertellen.

 

Recensie:

 Wat ik de bomen wil vertellen is een schitterend prentenboek over een boompje dat de veranderingen op de Noordpool meemaakt. Het is een verhaal over klimaatverandering voor de allerkleinsten. Hoewel het probleem groot is, wordt het op een kleine en heel toegankelijke manier beschreven. De boodschap is nergens belerend: door de mooie open schrijfstijl wordt de nadruk juist gelegd op het oproepen van vragen en het samen praten hierover.

Hoewel de tekst heel fijn is, zijn het de illustraties die de show stelen: de prachtige voorstellingen in koele kleuren die dromerig en zelfs poëtisch aandoen nodigen uit tot keer op keer doorbladeren, bekijken en verwonderen. Een heel mooi en belangrijk boek dat onmisbaar is in de boekenkast thuis én op school.

 

Leesadvies:

Wat ik de bomen wil vertellen is heel geschikt om samen met je uk te lezen, voor te lezen en samen te bekijken. Het probleem van klimaatverandering wordt op een toegankelijke manier aangekaart en het verhaal biedt veel mogelijkheden om samen op zoek te gaan naar antwoorden op grote en kleine vragen. Voor beginnende lezers is dit ook een geschikt boek om zelf te lezen. En het bekijken van de schitterende illustraties is uiteraard voor alle leeftijden!

 

 

Titel: Wat ik de bomen wil vertellen

Auteur: Enzo Pérès-Labourdette

Illustrator: Enzo Pérèz-Labourdette

Uitgeverij: Leopold, 2018

ISBN: 9789025873165

Reactie schrijven

Commentaren: 0