Recensie: Dog Man gaat los! - Dav Pilkey

Dog Man is terug! En dat is maar goed ook, want de stad is in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Maar dat is wel lastig als je wordt afgeleid door botten, balletjes en een heel mooie poedel... 

 

Recensie:

Dog Man gaat los! is het tweede stripverhaal over Dog Man, een politieagent met het hoofd van, ja ja, een hond (dit bizarre gebeuren vindt plaats in het eerste boek). Deze knotsgekke combinatie is de schrik van criminelen, maar er zijn minpuntjes: Dog Man behoudt behoorlijk wat van zijn hondse eigenschappen en kan bijvoorbeeld geen bal laten liggen. In dit tweede boek uit de reeks beleeft hij allerlei nieuwe avonturen.
Het verhaal van Dog Man gaat los! is goed opgebouwd, hoewel het met name draait om de bizarre, maffe humor. De teksten zijn hilarisch en passen goed bij de in kleur uitgevoerde illustraties. 
Kortom: een grappig, stoer en origineel boek dat veel jonge lezers buikpijn van het lachen zal bezorgen!

 

Leesadvies:

Dog man gaat los! is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Hoewel het in de de eerste instantie meer op jongens gericht lijkt, zullen ook veel stoere meiden smullen van dit meliger-dan-melige boek. 
Het verhaal in stripvorm maakt Dog man gaat los! uitermate toegankelijk en  geschikt voor kinderen met lees- of concentratieproblemen.

 

Titel: Dog Man gaat los!

Auteur: Dav Pilkey

Leeftijd: 7+

Uitgeverij: Condor, 2018

ISBN: 9789492899187

Reactie schrijven

Commentaren: 0