· 

Recensie: Meester Legende - Stephanie Garber

Welkom bij Caraval.
Het spel is nog maar net begonnen...

 

Na de magische voorstelling van Caraval zou het leven van Donatella Dragna veel beter moeten zijn. Ze is ontsnapt aan de greep van haar gewelddadige vader en ze heeft haar zus gered van een liefdeloos, gearrangeerd huwelijk. Maar Tella is nog steeds niet helemaal vrij. In ruil voor informatie over haar moeder heeft ze een mysterieuze man een onmogelijke belofte gedaan: de ware identiteit van meester Legende achterhalen.
De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is om de nieuwe Caraval-voorstelling te winnen. Tella zal moediger dan ooit moeten zijn. Als ze haar belofte niet kan waarmaken, verliest ze alles wat haar dierbaar is - misschien zelfs haar leven. Maar als ze wint, zijn meester Legende en Caraval voor altijd vernietigd...

 

Recensie:

Meester Legende is het tweede deel van een zeer succesvolle serie, en begint waar deel één is geëindigd. De wereld die in Caraval is geschapen, wordt verder uitgediept en vormgegeven. Hetzelfde geldt voor de personages, die steeds meer diepgang krijgen naarmate het verhaal vordert.

Het is auteur Stephanie Garber gelukt om met Meester Legende een verhaal te schrijven dat op geen enkel punt onderdoet voor zijn voorganger en minstens zo bedwelmend en verslavend is: hoofdpersonage Tella raakt verwikkeld in een samenzwering waarin de grens tussen realiteit en magie steeds verder vervaagt. Net als zij twijfelt de lezer het hele boek lang over wat echt is en wat spel - en wie meester Legende is. 

Garber schrijft meeslepend, beeldend en zintuiglijk: de lezer verdrinkt bijna in de door haar zo zorgvuldig geschapen wereld. De vele beschrijvingen zijn uitgebreid en prachtig, zonder dat ze de vaart uit het verhaal halen. 

Meester Legende is een betoverend verhaal over liefde, het lot en onmogelijke beslissingen, overgoten met een saus van magie en romantiek en voorzien van een duister randje. Verslavend goed!

 

Leesadvies:

Meester Legende is geschikt voor lezers vanaf een jaar of vijftien, en mag absoluut niet ontbreken in de kast van elke young adult-fantasy liefhebber. Daarbij is het verhaal zó mooi en meeslepend geschreven, dat het ook voor hen die minder bekend zijn met het genre zeker een aanrader is.

 

Titel: Meester Legende (Caraval #2)
Auteur: Stephanie Garber

Leeftijd: 15+

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, 2018

ISBN: 9789024571772

Reactie schrijven

Commentaren: 0