· 

Recensie: Echte duiven vangen boeven - Andrew McDonald & Ben Wood

Wie zijn de echte duiven?

Het is een team boevenvangende HELDEN! Rots is de leider en hij is een kei in vermommen!

Ze lossen mysteries op!

Waarom zijn alle broodkruimels uit het park verdwenen?

Wie ontvoert de vleermuizen?

En kunnen de superduiven een drama-diner voorkomen?

Ben je benieuwd waarom duiven zich zo raar gedragen?

Dat komt doordat ze jouw hachje redden!

Boeven vangen is vet roe-cool!

 

Recensie:

 Bovenstaande tekst geeft de sfeer van Echte duiven vangen boeven al heel goed weer: vrolijk en speels. Auteur Andrew McDonald en illustrator Ben Wood werkten op een zeer geslaagde manier samen aan dit eerste deel van een nieuwe serie over de Echte duiven. Het boeken bevat drie losse verhalen, waarin een team van duiven (je raadt het niet) boeven vangt en allerlei mysteries oplost. 
Door de vele tekeningen leest het boek eigenlijk als een Graphic Novel: tekst en beeld werken op een geweldige manier samen, waarbij humor de boventoon voert. De vele hilarische scènes en leuke spanning maken van dit (overigens heel mooi en luxe uitgegeven) boek een grappige en zeer toegankelijke aanwinst voor de boekenkast van elke beginnende lezer.

 

Leesadvies:

Echte duiven vangen boeven is geschikt voor jongens en meiden vanaf een jaar of zeven, afhankelijk van het leesniveau. Door de makkelijk leesbare tekst en vele aansprekende illustraties is het boek ook erg geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen of er weinig plezier aan beleven. Erg leuk en humoristisch voor een erg brede doelgroep dus!

 

Titel: Echte duiven vangen boeven

Auteur: Andrew McDonald

Illustrator: Ben Wood

Leeftijd: 7+

Uitgeverij: Billy Bones, 2018

ISBN: 9789030504023

Reactie schrijven

Commentaren: 0