· 

Recensie: Vosje - Edward van de Vendel & Marije Tolman

Vosje droomt.

Hij droomt over de tijd dat hij nog maar zo klein als een appeltje was. 

Over de eerste keer dat hij samen met zijn broertjes en zusjes naar buiten ging. 

Hij droomt over het grote hert, en over de mensenjongen. 

En dan droomt hij over wat er gebeurde

toen hij achter de paarse vlinders aan rende...

 

Recensie:

 Vosje is een boek van een zeldzame schoonheid, waarin taal en beeld perfect op elkaar aansluiten. Om te beginnen met dat laatste: illustrator Marije Tolman gebruikte een combinatie van technieken. Over de prachtige, stemmige natuurfoto's heen tekende ze, in fel contrasterend oranje, het vosje uit de titel. Die combinatie van fotografie en illustratie zorgt voor een unieke mix van realisme en fictie, van alledaagsheid en magie. De onbevangen nieuwsgierigheid van het vosje wordt niet alleen mooi in beeld gebracht, er wordt ook in schitterende woorden en zinnen over geschreven. Edward van de Vendel schrijft op een dromerige manier en verwoordt tegelijkertijd perfect vosjes kinderlijke opmerkzaamheid. 

Vosje is een ontroerend, lief en prachtig ontwapenend verhaal over nieuwsgierigheid, geluk en het ontdekken van de wereld, waarin woord en beeld een samenwerking aangaan die zelden zo indrukwekkend was.

 

Leesadvies:

Van voorlezen aan de allerkleinsten, tot eindeloos doorbladeren als allang-volwassene: een leeftijdsadvies op Vosje plakken zou het boek echt tekort doen. Dit boek is er voor iedereen, en zou in geen enkele boekenkast mogen ontbreken. Lees, kijk en geniet!

 

Titel: Vosje

Auteur: Edward van de Vendel

Illustrator: Marije Tolman

Uitgeverij: Querido, 2018

ISBN: 9789021414348

Reactie schrijven

Commentaren: 0