· 

Recensie: Pup en Kit - Edward van de Vendel & Floor de Goede

Pup de hond en Kit de kat ontmoeten elkaar in het huis van hun nieuwe baas. Alles is vreemd en nieuw en anders, en ze moeten een beetje wennen. Al snel ontstaat er een bijzondere vriendschap, en beleven Pup en Kit allerlei avonturen samen!

'pup en kit zijn lui.

pup ligt in de mand

en half op kit.

kit ligt in de mand

en half op pup.

het is stil.'

 

Recensie:

Edward van de Vendel heeft al behoorlijk wat titels (en prijzen!) op zijn naam staan. Pup en Kit is een heruitgave van zijn vrolijke bundel uit 2002, mét nieuwe illustraties van Floor de Goede, met wie Van de Vendel al eerder samenwerkte. 

De twintig verhalen over katje Kit en hondje Pup zijn bedoeld voor beginnende lezers (AVI M3) en bevatten eenvoudige woorden en zinnen, die heel fijn te lezen zijn. Ondanks de beperkingen is het taalgebruik prachtig in zijn eenvoud: Van de Vendel weet in weinig woorden de karaktertjes en situaties perfect te omschrijven en geeft elk verhaal een vleugje poëzie. De stripachtige illustraties van Floor de Goede zijn vrolijk en expressief, en werken perfect samen met de tekst. Hoewel heel vertederend, worden zowel tekst als illustraties nergens té lief of zoet. Integendeel: sommige verhalen zijn best een beetje vies, en juist daardoor ontzettend grappig. 

Pup en Kit is een lief, vrolijk en humoristisch boek dat bij heel veel jonge kinderen het leesplezier behoorlijk zal aanwakkeren!

 

Leesadvies:

Pup en Kit is geschikt voor beginnende lezers (AVI M3 - AVI 1), maar kan natuurlijk ook worden voorgelezen aan jongere kinderen. De mooie tekst en grappige illustraties geven het boek iets extra's, waarmee het zich onderscheidt van veel andere AVI-boekjes. Vertederende verhaaltjes met een ondeugend randje: léés Pup en Kit!

 

Titel: Pup en Kit

Auteur: Edward van de Vendel

Illustrator: Floor de Goede

Leeftijd: 6+

Uitgeverij: De Eenhoorn, 2018

ISBN: 9789462913226

Reactie schrijven

Commentaren: 0