· 

Recensie: Fandom - Anna Day

Violet en haar vrienden zijn fans van de populaire bestseller The Gallows Dance, die ook verfilmd is. Verkleed als hun helden gaan ze naar Comic Con, om daar de acteurs uit de film te ontmoeten. Maar tijdens een bizar ongeluk worden ze opeens écht het verhaal in gesleurd.

 

Gevangen in een weerzinwekkende wereld waarin ze per ongeluk de dood van hoofdpersonage Rose hebben veroorzaakt, is er nog maar één manier om te overleven: Violet moet de rol van haar heldin overnemen om het verhaal door te laten gaan. Maar dat is niet zonder gevaren...

 

Recensie:

 Fandom is bij uitstek een verhaal voor liefhebbers van dystopische young adult-boeken. Hoewel de achterflap doet vermoeden dat het vooral gaat over cosplay en fanfictie, komen beiden maar weinig terug in het boek. Dat zou lezers ietwat kunnen teleurstellen. 

Desalniettemin is het verhaal zelf origineel en redelijk goed uitgewerkt, met vooral richting het einde een paar interessante plotwendingen. De grimmige toekomstvisie die in Fandom gepresenteerd wordt, stemt tot nadenken en zal fans van het fantasy-genre zeker niet teleurstellen.

De schrijfstijl is van Anna Day is, in tegenstelling tot het verhaal, vrij simpel en overtuigd helaas niet helemaal. Waar het idee veelbelovend is, is de uitwerking ietwat rommelig en en het verhaal soms langdradig. Fandom is geen uitblinker in het genre, maar zal de liefhebber niettemin een fijne en bij vlagen zeer spannende leeservaring bezorgen.

 

Leesadvies:

Fandom is geschikt voor jongeren vanaf een jaar of vijftien. Ben je fan van young adult-fantasy met een duister randje, dan zul je je met dit boek absoluut niet vervelen.

 

Titel: Fandom

Auteur: Anna Day

Leeftijd: 15+

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff Amsterdam, 2018

ISBN: 9789024578382

Reactie schrijven

Commentaren: 0