· 

Recensie: Coco Chanel - Ana Albero & Isabel Sánchez Vegara

Dit boek is onderdeel van de serie 'Van klein tot groots', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën. 

 

Coco Chanel (1883-1971) was dé vrouw van de Franse mode. Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat daarom symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw. 

 

Recensie:

 Coco Chanel is een prachtig prentenboek dat kinderen op speelse wijze laat kennismaken met Coco Chanel: op een verhalende manier worden het leven en werk van de Française uit de doeken gedaan. 

De tekst is vrij simpel en beknopt, en wordt weergegeven in gestileerde, paginagrote illustraties. Tekst en beeld versterken elkaar en zijn beiden erg toegankelijk, wat Coco Chanel als prentenboek voor een heel brede doelgroep geschikt maakt. Het concept -levensverhalen van belangrijke vrouwen toegankelijk maken voor kinderen- kan natuurlijk alleen maar toegejuicht worden, net als de uitvoering. De illustraties zijn duidelijk en lief, en het geheel maakt een prettige en sfeervolle indruk. Achterin het boek staat een overzicht van Coco Chanels levensverhaal, voorzien van enkele foto's. Als onderdeel van de serie 'Van klein tot groots' maakt Coco Chanel niet alleen de verwachtingen waar, het maakt ook erg nieuwsgierig naar andere delen uit deze reeks!

 

Leesadvies:

Coco Chanel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Hoewel het boek ontzettend leuk is om uit voor te lezen, zullen enthousiaste kleine lezers hier ook al redelijk snel zelf mee uit de voeten kunnen. Door het onderwerp en de stilering in zachte pasteltinten zal dit mooie prentenboek vooral meisjes (en hun mama's!) aanspreken.

 

Titel: Coco Chanel

Auteur: Isabel Sánchez Vegara

Illustrator: Ana Albero

Leeftijd: 5+

Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2018

ISBN: 9789051166545

Reactie schrijven

Commentaren: 0