· 

Recensie: Greg James & Chris Smith - Super Normaal

Murph Cooper zit in de problemen.

Zijn nieuwe school is

supergeheim en megaraar...

Zijn klasgenoten kunnen vliegen, TV's laten ontploffen of minipaardjes oproepen.

En wat is Murphs superkracht?

Ehm, oh ja - die heeft hij niet.

Gelukkig liggen er ook geen weerzinwekkende superschurken op de loer met snode plannen om het land over te nemen.

Of toch wel?! Oké.

Dan is het hoog tijd voor SUPERNORMALE MURPH om een superheld te worden!

 

Recensie:

 Als de elfjarige Murph voor het eerst naar zijn nieuwe school gaat, blijkt er iets bijzonders aan de hand te zijn: zijn schoolgenootjes hebben allemaal superkrachten, en krijgen les om uiteindelijk superhelden te worden. Nu is Murph het wel gewend om een buitenbeentje te zijn, maar dit is toch wel hele andere koek! Wanneer er een slechterik ten tonele verschijnt, lijkt het erop dat juist Murph degene is die hem kan tegenhouden...

Super Normaal trekt met zijn opvallende cover al meteen de aandacht op de boekenplank, en bij het doorbladeren blijkt ook de opmaak speels en eigen te zijn, voorzien van leuke zwart-wit illustraties. 

Het verhaal zelf leest fijn en makkelijk, heeft lekker veel vaart en is doorspekt met grappen die perfect bij de doelgroep passen. De vele hilarische, soms zelfs absurdistische uitweidingen zorgen ervoor dat de lezer zich geen moment zal vervelen. Tel daarbij de sympathieke hoofdpersoon op, de goed uitgewerkte ontwikkeling van de personages en de fantasierijke spanning, en het is duidelijk dat Super Normaal een grote schare fans zal meekrijgen. En hadden we al gezegd dat het boek heel grappig geschreven is..?

 

Leesadvies:

Super Normaal is geschikt voor jongens en meiden vanaf een jaar of tien, die houden van aparte verhalen vol humor, spanning en fantasie!

 

Titel: Super Normaal

Auteurs: Greg James & Chris Smith

Leeftijd: 10+

Uitgeverij: Moon, 2018

ISBN: 9789048844463

Reactie schrijven

Commentaren: 0