· 

Recensie: Oskar - Jacques & Lise

Oskar is een heel bijzondere speelgoeddino. Een kleine jongen kreeg hem ooit cadeau, en sindsdien is Oskar zijn onafscheidelijke speelkameraad. Als de jongen zijn trouwe vriend plotseling kwijtraakt, blijft hij dan ook niet bij de pakken neerzitten. Hij trekt eropuit, vastbesloten om Oskar terug te vinden. Dit is de start van een fantasierijk avontuur waarin bergen worden verzet, zeeën worden doorkruist en twee vrienden grote gevaren trotseren.

 

Recensie:

Oskar is een woordeloos prentenboek, eentje waarbij de tekst absoluut niet gemist wordt. Oskar is veelzeggend, fantasierijk en vertederend. De lezer leeft mee met de zoektocht van de kleine jongen naar zijn geliefde speelgoeddino, en wat een mooie zoektocht is dat!
De makers van dit prentenboek, Jacques en Lise, zijn uit België afkomstige grafisch vormgevers. Dat is goed te zien aan dit mooie debuut, waarbij de illustraties voornamelijk uit groen, roze en rood bestaan. Origineel en gedetailleerd in vormgeving is Oskar een pareltje om doorheen te bladeren, je over de  prachtige platen te verwonderen en je fantasie de vrije loop te laten!

 

Leesadvies:

Oskar is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Blader samen eindeloos door dit prachtige prentenboek en laat je verbeelding werken. Oskar zorgt ongetwijfeld voor leuke interacties tussen voorlezer en kind. Voor jong en oud absoluut een aanrader!

 

Titel: Oskar

Makers: Jacques & Lise (Jacques Maes & Lise Braekers)

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Van Halewyck, 2016

ISBN: 9789461315359

Reactie schrijven

Commentaren: 0