· 

Recensie: Eén eenhoorn, alsjeblieft! - Mark Janssen

Daan heeft lang gespaard om te kopen wat hij het allerliefst wil hebben: een eenhoorn!
Een vriend met wie hij magische avonturen kan beleven: zwemmen tussen prachtige eenhoornvissen, reizen door het heelal en oude omaatjes redden...
Maar Daan wordt door zijn vrienden Mo en Lynn uitgelachen als hij vertelt dat hij een eenhoorn gaat kopen. Dat kan toch helemaal niet!

Maar dan gebeurt er iets onverwachts in de dierenwinkel.
Mo en Lynn geloven hun ogen niet!

 

 

 

Recensie:

Mark Janssen maakt al vele jaren illustraties voor een breed scala aan kinderboeken. Sinds 2016 werkt hij daarnaast aan zijn eigen prentenboeken. Tot dit oeuvre behoren onder andere Dino's bestaan niet en het recente EilandEén eenhoorn, alsjeblieft! kan als nieuwste parel aan deze verzameling worden toegevoegd. Geen woordeloos prentenboek dit keer: behalve met beeld wordt het verhaal ook met tekst verteld. 

Allereerst de tekenstijl: uniek en inmiddels zeer herkenbaar. De pagina-vullende illustraties zijn speels en ademen een magische sfeer. De mooie composities zijn indrukwekkend als geheel, maar er zit ontzettend veel in de details: de gezichtsuitdrukkingen van de kinderen, de over een regenboog huppelende konijntjes. Als (voor)lezer wil je kijken en blijven kijken, om steeds weer iets nieuws te ontdekken. De zachte kleuren geven de illustraties een dromerig aanzien, maar door het knappe spel met licht en donker worden de prenten nooit te zoet.

Het begeleidende verhaal is simpel en duidelijk, maar zeer doeltreffend en in een prettige stijl verteld. 

Mark Janssen speelt perfect in op de belevingswereld van jonge kinderen, waarin alles mogelijk is en niets te gek. De combinatie van illustraties en tekst spreekt enorm tot de verbeelding en prikkelt de fantasie van jong en oud. Want zeg eens eerlijk: wie wil er nu geen eenhoorn?

 

Leesadvies:

Eén eenhoorn alsjeblieft! is voor kinderen vanaf 3 jaar een ware traktatie! Een boek om voor te lezen, te bekijken, eindeloos door te bladeren en keer op keer van te genieten. 

 

Titel: Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Auteur: Mark Janssen

Illustrator: Mark Janssen

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Moon Uitgevers, 2018

ISBN: 9789048844289

Reactie schrijven

Commentaren: 0